breed glimlachende vrouw aan thermostaat
breed glimlachende vrouw aan thermostaat
schoorsteenveger hasselt
schoorsteenvegen | onderhoud cv | schouwkappen | mazouttankkeuring
schoorsteenveger hasselt
schoorsteenvegen | onderhoud cv | schouwkappen | mazouttankeuring
breed glimlachende vrouw aan thermostaat
schoorsteenveger hasselt

schoorsteenvegen | onderhoud cv

schouwkappen | mazouttankeuring

breed glimlachende vrouw aan thermostaat
schoorsteenveger hasselt
schoorsteenvegen | onderhoud cv
schouwkappen | mazouttankkeuring
Ga naar de inhoud
beste prijs schoorsteenveger in peer-3990 ?
Het is belangrijk om je schoorsteen regelmatig te laten vegen om verschillende redenen

Brandveiligheid

Wanneer je jouw open haard, kachel of pelletkachel gebruikt, produceert deze rook en gassen die door jouw schoorsteen naar buiten worden afgevoerd. Als de schoorsteen verstopt raakt met roet of andere materialen, kan dit de afvoer van rookgassen belemmeren, waardoor er een brand kan ontstaan. Een regelmatige schoorsteenreiniging helpt de brandveiligheid te waarborgen

Verhoogde efficiëntie

Wanneer er roet en andere materialen zich ophopen in jouw schoorsteen, kan dit de efficiëntie van jouw haard of kachel verminderen. Een schoorsteen die goed wordt onderhouden, kan de rook en gassen effectiever afvoeren, waardoor jouw verwarmingssysteem beter werkt en je mogelijk geld bespaart op jouw energierekening.

Vermindering van rook en geur

Een schoorsteen die niet goed wordt onderhouden, kan een slechte geur en overmatige rook veroorzaken in jouw huis. Door jouw schoorsteen regelmatig te laten vegen, zorg je ervoor dat de rook en gassen naar behoren worden afgevoerd, waardoor jouw huis vrij blijft van ongewenste geuren en rook.

Kortom, het regelmatig laten vegen van jouw schoorsteen kan de veiligheid, efficiëntie en algehele kwaliteit van jouw verwarmingssysteem verbeteren.

Geniet van een veilig, gezond en aangenaam huis voor u, uw huisgenoten en iedereen die op bezoekt komt Schoorsteenvegen is een kleine investering in gezondheid, veiligheid en een bijdrage aan een beter klimaat

Je schoorsteen laten vegen is daarom een belangrijk onderdeel van het onderhoud van jouw huis en moet op gezette tijden worden uitgevoerd door een professionele schoorsteenveger.

Wacht niet langer en bel ons voor een offerte of afspraak: 0483/75 93 82
info over schoorsteenvegen en mazout- en gasketel onderhoud in de  gemeente Peer 3990meisjes schoorsteenveegsters met hoge hoed
meisje schouwveger met hoge hoed op dak
Het belang en de noodzaak van schoorsteenvegen

Is schoorsteenvegen wettelijk verplicht?


In Vlaanderen geldt alleen een wettelijke verplichting voor het vegen van de schoorsteen van een centraal verwarmingstoestel.
De schoorsteen van een mazoutketel en een met hout gestookte cv-kachel moet verplicht jaarlijks geveegd worden.
Dit geldt ook voor schoorsteenkanalen van hout-, kolen- of pelletketels.
De schoorsteen laten vegen van een atmosferische gasketel is tweejaarlijks verplicht.
Voor individuele kachels en haarden, zoals de schouw van een houthaard, houtkachel, mazoutkachel, kolenkachel, gaskachel, pelletkachtel of speksteenkachel is er (eigenaardig genoeg) geen wettelijke verplichting.
Toch zijn er voldoende redenen om regelmatig een schoorsteenonderhoud te laten uitvoeren.

Waarom uw schoorsteen laten vegen?Ter voorkoming van schouwbrand

Schouwbrand is helaas nog steeds één van de hoofdoorzaken van woningbranden in België. Schouwbrand ontstaat als aangekoekte roetafzetting (creosoot), takken, bladeren of vogelnesten in de schouw vuur vatten. Het komt vooral voor als de temperatuur in de schouw hoog oploopt, meestal bij houtverbranding.
Gebruik alleen droog en onbehandeld hout in uw kachel of haard. Gebruik enkel hout, gooi geen afval in uw haard of kachel, ook geen papier of karton of triplex.
Lijm en chemische producten zoals lak, verf, vernis zorgen voor kwalijke geuren en slechte verbranding.

    open haard volop brandend

Ter voorkoming van CO-vergiftiging

Helaas lezen we nog te vaak in de krant dat mensen omkomen door CO-uitwaseming ten gevolge van een slecht werkende schoorsteen of verwarmingstoestel.
Een verstopping in de schoorsteen kan niet alleen leiden tot schouwbrand, maar ook tot opeenhoping van verbrandingsgassen, die niet tijding boven in de schouw kunnen uitmonden, met CO-vergiftiging tot mogelijk gevolg.

  poesje op radiotor

U bespaart op uw energiefactuur

Een cv-ketel met een propere schoorsteen zal minder brandstof verbruiken.
Belangrijk is ook om de cv zelf te laten onderhouden.

  doorzichtig huis met euro stukken door de schouw

Uw schoorsteen gaat langer mee

Regelmatig schouwvegen voorkomt erosie en aantasting van de binnenkant van het rookkanaal en zal minder snel leiden tot vocht, barsten en lekken, met renovatiekosten tot gevolg.


beschermende handen met huis erin

U ontvangt een wettelijk erkend schoorsteenvegersattest

Voor schoorstenen van mazoutketels (en vaste brandstoffen als hout, kolen, pellets)  is het jaarlijks verplicht de schoorsteen te lagen vegen.
Voor aardgasketels geldt een tweejaarlijkse verplichting voor schoorsteenvegen.
Het geleverde schoorsteenvegersattest echter geldt ook voor mogelijke verplichtingen in huurcontract of brandverzekering, bij individuele stooktoestellen als kachels of haarden waar geen wettelijke verplichting is

       inbouwhaard hout niet brandend

U draagt bij aan een verbetering van het klimaat

Schoorstenen die goed onderhouden worden trekken beter, er is geen opeenhoping van rookgassen door verstoppingen, waardoor niet alleen de kans op condensatie verkleint, maar uw schoorsteen stoot ook minder co2 en fijn stof uit.

  zonnebloemveld in Piringen, Tongeren

Terug naar de inhoud