breed glimlachende vrouw aan thermostaat
breed glimlachende vrouw aan thermostaat
schoorsteenveger hasselt
schoorsteenvegen | onderhoud cv | schouwkappen | mazouttankkeuring
schoorsteenveger hasselt
schoorsteenvegen | onderhoud cv | schouwkappen | mazouttankeuring
breed glimlachende vrouw aan thermostaat
schoorsteenveger hasselt

schoorsteenvegen | onderhoud cv

schouwkappen | mazouttankeuring

breed glimlachende vrouw aan thermostaat
schoorsteenveger hasselt
schoorsteenvegen | onderhoud cv
schouwkappen | mazouttankkeuring
Ga naar de inhoud
onderhoud mazout- en gasketels hasselt
Vanaf 1/1/2023 dient elk onderhoud van een stookolieketel of een aardgasketel door een erkend onderhoudstechnieker geregistreerd te worden bij de Vlaamse overheid.
Wij zijn verplicht om vanaf nu het reinigingsattest en het verbrandingsattest en de geografische locatie, uw adres dus,  te uploaden naar een database van de overheid.
Zo wordt een overzicht gecrëerd van de installaties die voldoen aan de wettelijk voorgeschreven onderhoudsverplichtingen en natuurlijk ook van de installaties, die hier niet aan voldoen.
Het is dus nog belangrijker geworden om te voldoen aan de wettelijke normen voor het onderhoud van uw cv-ketel.
Voor een aardgasketel is dit om de 2 jaar en voor een mazoutketel jaarlijks.
Uiteraard blijven veiligheid, energiezuinig verwarmen en uw installatie langer doen meegaan zeer belangrijke redenen om uw onderhoud vakkundig te laten uitvoeren.

Wij werken in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Voor afspraak: bel 0483/75 93 82

Cv-installaties worden best regelmatig onderhouden, zowel voor uw veiligheid als voor het verbruik.


Een mazoutketel dient jaarlijks onderhouden te worden en een gasketel tweejaarlijks.

U kan voor het afstellen van uw mazoutbrander of het onderhoud van uw gasketel rekenen op onze bevoegde techniekers.

U ontvangt dan ook het gepaste reinigings- en verbrandingsattest.

Ook kunnen tijdens het onderhoud storingen of slijtages worden opgespoord en een eventuele herstelling uitgevoerd.

U kan ook door ons aan een concurrentiële prijs een nieuwe mazoutbrander laten plaatsen.

Is uw mazoutketel of aardgasketel aan vervanging toe, kunnen wij u gratis een offerte maken voor het plaatsen van een nieuwe ketel.

Condensatieketels zijn efficiënter dan oudere gas- of stookolieketels en kunnen aanzienlijk besparen op de energierekening.
Dit komt doordat ze de warmte uit de verbrandingsgassen terugwinnen en gebruiken om water te verwarmen. Dit vermindert het brandstofverbruik en de uitstoot van broeikasgassen.

Welke soorten gasketels zijn er?

Er zijn drie soorten aardgasketels: atmosferische, gesloten en condensatie. Het belangrijkste verschil tussen deze typen ketels is hoe ze verbrandingslucht krijgen en hoe ze rookgassen afvoeren. Hieronder vind je meer informatie over elk type ketel:

Atmosferische aardgasketel: Dit is de oudste en eenvoudigste vorm van aardgasketel. De ketel haalt de verbrandingslucht uit de ruimte waarin de ketel zich bevindt. De ketel heeft een schoorsteen die de rookgassen afvoert. Omdat de ketel afhankelijk is van de lucht in de ruimte, werkt deze alleen goed in een ruimte met voldoende ventilatie. Het rendement van dit type ketel is lager dan dat van de andere typen.

Gesloten aardgasketel: Bij dit type ketel wordt de verbrandingslucht van buiten gehaald en de rookgassen worden afgevoerd via een speciale afvoerpijp die direct naar buiten gaat. Dit type ketel is veiliger en efficiënter dan een atmosferische ketel omdat er geen risico is op uitstoot van schadelijke gassen in de ruimte waarin de ketel staat.

Condensatie aardgasketel: Dit type ketel werkt volgens hetzelfde principe als een gesloten aardgasketel, maar heeft ook een extra condensatieproces om meer warmte uit de verbrandingsgassen te halen. Hierdoor is de ketel veel efficiënter en milieuvriendelijker dan de andere typen ketels. Bij dit proces wordt het vocht in de rookgassen omgezet in water, waardoor er extra warmte vrijkomt die anders verloren zou gaan. Dit water wordt vervolgens afgevoerd via een afvoerpijp. Dit type ketel is duurder in aanschaf dan de andere typen, maar kan wel leiden tot aanzienlijke besparingen op energiekosten.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen de drie typen aardgasketels is hoe ze verbrandingslucht krijgen en hoe ze rookgassen afvoeren. De atmosferische ketel is de oudste en eenvoudigste vorm van ketel, terwijl de gesloten ketel veiliger en efficiënter is. De condensatieketel is de meest efficiënte en milieuvriendelijke optie, maar ook de duurste in aanschaf.
open vaillant aardgasketel voor onderhoudVoor het periodiek onderhoud van uw Vaillant, Viessmann, Junkers, Bulex, Ariston, Atag, ACV, Remeha, Buderus, Daalderop aardgasketel kan u rekenen op onze ervaren en erkende technici. Verbrandings- en reinigingsattest voor 2 jaar bij goedkeuring met upload naar VEKA ( Vlaamse Overheid, zoals wettelijk voorgeschreven sinds 1.1.2023 )
Een aardgas condensatieketel moet regelmatig worden gereinigd om ervoor te zorgen dat deze efficiënt en veilig blijft werken. Hieronder vind je de stappen die worden gevolgd om een aardgas condensatieketel te reinigen:

Inspectie

De eerste stap is het uitschakelen en terug opstarten van de ketel en het controleren op eventuele foutcodes door slijtage of schade. Dit omvat het controleren van de warmtewisselaar, de brander en de rookgasafvoer.

Reiniging van de warmtewisselaar

De warmtewisselaar is het belangrijkste onderdeel van de ketel en moet daarom regelmatig worden gereinigd. Dit kan worden gedaan met een zachte borstel en stofzuiger om vuil en roet te verwijderen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het reinigen van de warmtewisselaar om beschadiging te voorkomen.

Reiniging van de brander

De brander moet ook regelmatig worden gereinigd om ervoor te zorgen dat deze efficiënt werkt. Dit kan worden gedaan door de brander uit de ketel te verwijderen en schoon te maken met een zachte borstel en stofzuiger.

Reiniging van de rookgasafvoer

De rookgasafvoer moet ook worden gereinigd om te voorkomen dat er verstoppingen ontstaan. Dit kan worden gedaan met behulp van een borstel en stofzuiger.

Controle van de gasdruk

De gasdruk moet worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat deze binnen de aanbevolen limieten valt. Als de gasdruk te hoog of te laag is, kan dit leiden tot een slechte werking van de ketel.

Controle van de ontstekings- en veiligheidssystemen

Het ontstekingssysteem en de veiligheidssystemen moeten worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat deze correct functioneren en de veiligheid van de ketel waarborgen.

Door deze stappen te volgen, kan de aardgas condensatieketel efficiënt en veilig blijven werken. Het is raadzaam om dit werk door een erkende en ervaren technicus uit te laten voeren om ervoor te zorgen dat de ketel op de juiste manier wordt onderhouden.
aardgasketel onderhoud hasselt
gasdrukmeter aardgasketel hasselt
gasketel nazicht hasselt
technieker doet onderhoud gasketel hasselt
rendement meting gasketel hasselt
technieker doet testo meting voor verbrandingsattest gasketel
Een condensatie stookolieketel werkt volgens het principe van condensatie. Dit betekent dat het systeem waterdamp in de verbrandingsgassen condenseert om warmte terug te winnen die anders verloren zou gaan.

Hier is hoe het werkt:

Brandstofverbranding: Stookolie wordt verbrand in de ketel om warmte te genereren.

Warmte-uitwisseling: De warmte die wordt gegenereerd door de verbranding van stookolie wordt overgedragen aan het water dat door de ketel stroomt.

Condensatie: Wanneer de verbrandingsgassen de warmtewisselaar passeren, koelen ze af en condenseert het waterdamp in de gassen. Hierdoor wordt de resterende warmte in de gassen teruggewonnen en overgedragen aan het water in de ketel.

Afvoer: Het gecondenseerde water wordt afgevoerd uit de ketel en kan worden opgevangen in een afvoerleiding.

Het proces van condensatie maakt de condensatie stookolieketel efficiënter dan een standaard stookolieketel. Door de resterende warmte in de verbrandingsgassen terug te winnen, kan de ketel het water efficiënter verwarmen en wordt er minder brandstof verbruikt om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren. Dit resulteert in lagere energiekosten en een verminderde uitstoot van schadelijke stoffen.
onderhoud mazoutketel
technieker werkt aan brander mazoutketel
ketel kuisen hasselt
technieker schoorsteenveger hasselt kuist mazoutketel
mazout-cv onderhoud
onderhoud mazout-cv hasselt
Voor het jaarlijks onderhoud van uw Viessmann, Buderus, ACV, Chaffoteaux, St.Roche mazoutketel, reken op onze erkende en ervaren technici met SV-nummer

Als uw ketel of brander aan vervanging toe is, kan u een offerte vragen voor het plaatsen van een nieuwe brander of ketel.
u ziet een gasketel en een mazoutketel geplaatst door schoorsteenveger-hasselt
Terug naar de inhoud