onderhoud mazout- en gasketels hasselt - schoorsteenveger-hasselt.be

breed glimlachende vrouw aan thermostaat
breed glimlachende vrouw aan thermostaat

schoorsteenveger hasselt

schoorsteenvegen | onderhoud cv | schouwkappen | mazouttankkeuring

schoorsteenveger hasselt

schoorsteenvegen | onderhoud cv | schouwkappen | mazouttankeuring

breed glimlachende vrouw aan thermostaat

schoorsteenveger hasselt

schoorsteenvegen | onderhoud cv

schouwkappen | mazouttankeuring

breed glimlachende vrouw aan thermostaat

schoorsteenveger hasselt

schoorsteenvegen | onderhoud cv

schouwkappen | mazouttankkeuring

Ga naar de inhoud

onderhoud mazout- en gasketels hasselt

Vanaf 1/1/2023 dient elk onderhoud van een stookolieketel of een aardgasketel door een erkend onderhoudstechnieker geregistreerd te worden bij de Vlaamse overheid.
Wij zijn verplicht om vanaf nu het reinigingsattest en het verbrandingsattest en de geografische locatie, uw adres dus,  te uploaden naar een database van de overheid.
Zo wordt een overzicht gecrëerd van de installaties die voldoen aan de wettelijk voorgeschreven onderhoudsverplichtingen en natuurlijk ook van de installaties, die hier niet aan voldoen.
Het is dus nog belangrijker geworden om te voldoen aan de wettelijke normen voor het onderhoud van uw cv-ketel.
Voor een aardgasketel is dit om de 2 jaar en voor een mazoutketel jaarlijks.
Uiteraard blijven veiligheid, energiezuinig verwarmen en uw installatie langer doen meegaan zeer belangrijke redenen om uw onderhoud vakkundig te laten uitvoeren.

Wij werken in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Voor afspraak: bel 0492/11 11 47

Cv-installaties worden best regelmatig onderhouden, zowel voor uw veiligheid als voor het verbruik.


Een mazoutketel dient jaarlijks onderhouden te worden en een gasketel tweejaarlijks.

U kan voor het afstellen van uw mazoutbrander of het onderhoud van uw gasketel rekenen op onze bevoegde techniekers.

U ontvangt dan ook het gepaste reinigings- en verbrandingsattest.

Ook kunnen tijdens het onderhoud storingen of slijtages worden opgespoord en een eventuele herstelling uitgevoerd.

U kan ook door ons aan een concurrentiële prijs een nieuwe mazoutbrander laten plaatsen.

Is uw mazoutketel of aardgasketel aan vervanging toe, kunnen wij u gratis een offerte maken voor het plaatsen van een nieuwe ketel.

Condensatieketels zijn efficiënter dan oudere gas- of stookolieketels en kunnen aanzienlijk besparen op de energierekening.
Dit komt doordat ze de warmte uit de verbrandingsgassen terugwinnen en gebruiken om water te verwarmen. Dit vermindert het brandstofverbruik en de uitstoot van broeikasgassen.


Welke soorten gasketels zijn er?


Er zijn drie soorten aardgasketels: atmosferische, gesloten en condensatie. Het belangrijkste verschil tussen deze typen ketels is hoe ze verbrandingslucht krijgen en hoe ze rookgassen afvoeren. Hieronder vind je meer informatie over elk type ketel:


Atmosferische aardgasketel: Dit is de oudste en eenvoudigste vorm van aardgasketel. De ketel haalt de verbrandingslucht uit de ruimte waarin de ketel zich bevindt. De ketel heeft een schoorsteen die de rookgassen afvoert. Omdat de ketel afhankelijk is van de lucht in de ruimte, werkt deze alleen goed in een ruimte met voldoende ventilatie. Het rendement van dit type ketel is lager dan dat van de andere typen.


Gesloten aardgasketel: Bij dit type ketel wordt de verbrandingslucht van buiten gehaald en de rookgassen worden afgevoerd via een speciale afvoerpijp die direct naar buiten gaat. Dit type ketel is veiliger en efficiënter dan een atmosferische ketel omdat er geen risico is op uitstoot van schadelijke gassen in de ruimte waarin de ketel staat.


Condensatie aardgasketel: Dit type ketel werkt volgens hetzelfde principe als een gesloten aardgasketel, maar heeft ook een extra condensatieproces om meer warmte uit de verbrandingsgassen te halen. Hierdoor is de ketel veel efficiënter en milieuvriendelijker dan de andere typen ketels. Bij dit proces wordt het vocht in de rookgassen omgezet in water, waardoor er extra warmte vrijkomt die anders verloren zou gaan. Dit water wordt vervolgens afgevoerd via een afvoerpijp. Dit type ketel is duurder in aanschaf dan de andere typen, maar kan wel leiden tot aanzienlijke besparingen op energiekosten.


Kortom, het belangrijkste verschil tussen de drie typen aardgasketels is hoe ze verbrandingslucht krijgen en hoe ze rookgassen afvoeren. De atmosferische ketel is de oudste en eenvoudigste vorm van ketel, terwijl de gesloten ketel veiliger en efficiënter is. De condensatieketel is de meest efficiënte en milieuvriendelijke optie, maar ook de duurste in aanschaf.u ziet een gasketel en een mazoutketel geplaatst door schoorsteenveger-hasselt

Euro Service BV | tel. 0492/11 11 47

Luikersteenweg 11 | 3500 Hasselt

Euro Service BV | tel. 0492/11 11 47

Euro Service BV | tel. 0492/11 11 47

Euro Service BV

Tel. 0492/11 11 47

Luikersteenweg 11 | 3500 Hasselt

Luikersteenweg 11 | 3500 Hasselt

Luikersteenweg 11 | 3500 Hasselt

Terug naar de inhoud